Професионални бръснарски столове, съчетаващи функционалност и красив вид


Бръснарските салони винаги са били на мода и изглежда, че това няма да се промени скоро. Но за разлика от преди няколко десетилетия онлайн магазините направиха поръчката на целия асортимент от оборудване и инструменти елементарна задача. Вече лесно може да се снабдите с бръснарски стол и машинки само с няколко клика на мишката.

Салонът за бръснене не е като всеки друг фризьорски салон, където ще получите единствено освежен външен вид. В бръснарския салон отпускащата и комфортна атмосфера са от съществено значение, защото клиентите идват не само за естетична процедура, а и за кратка почивка.

Това означава, че бръснарският стол трябва да изглежда като комфортно място, на което да се настанят. Но също така столът трябва да приляга и на самия бръснар. Хубаво е да разполага с повдигащ механизъм и накланяща се облегалка за максимална свобода при работа.

Столът трябва да издържа и на натоварване предвид ежедневният натиск, който му се оказва. Да се избере правилен бръснарски стол може да е сложно, но ние сме тук, за да ви помогнем с няколко насоки.


Какво представлява бръснарският стол?

Стол за бръснарски салон най-общо казано е столът, където се настаняват клиентите, докато оформят прическата и брадата им. Но между отделните предложения на пазара има голяма разлика, определяща се от екстрите, с които разполагат.

Някои бръснарски столове разполагат с въртяща се седалка, която улеснява бръснаря при подстрижка и бръснене от различни ъгли. Въртящата се седалка спестява пространство, тъй като няма да помръдне от позицията, в която сте го оставили.

Бръснарските столове са търсени от 1850 година, когато оформянето на прическа става популярно сред европейците и американците. През 1860 година по време на Американската гражданска война много фабрики стартират производството на оборудване за бръснарски салон. По това време бръснарското оборудване е трябвало да има възможно най-изискан и удобен вид.

През 20 и 21 век бръснарският салон се превръща в социална мрежа, където мъжете споделят неволите си един с друг или с бръснаря.

Бръснарски стол 3165


Предимствата от използването на бръснарски стол

За да изберете напълно функционален стол, е най-добре да направите проучване на желанията на клиентите си. Но има две изисквания за бръснарски салон, с които професионалният бръснарски стол ще натрупа точки пред потенциалните ви клиенти.

1. Изглежда професионално – ако стартирате бизнес от дома си и искате салонът ви да носи дух на професионализъм, на всяка цена ще имате нужда от професионално бръснарско оборудване. Използването на бръснарски стол за процедурата създава репутация на професионалист и оставя впечатлението, че наистина ви е грижа за качеството на услугите, които предлагате;

2. По-качествено е – предимствата от инвестирането в професионален стол за бръснарски салон, освен че ще изглежда по-добре, е, че ще го използвате по-дълго. Професионалното оборудване за бръснарски салон е произведено по стандарти, които му гарантират дълъг живот и устойчивост откъм преждевременни захабявания.


Видове бръснарски столове

Ретро бръснарски стол – често се отбелязва като винтидж, стар бръснарски стол или бръснарски стол в захабен дизайн. Колкото по-ретро е стила, толкова по-традиционна атмосфера ще създава. Много бръснари предпочитат точно старите бръснарски столове заради старомодният им вид, чрез който клиентите остават с усещането, че влизат в салон от 1950 година. С тези столове клиентите автоматично ще свързват оборудването с нормалните процедури, предлагани в бръснарски салон. Ретро столовете са символ на златната ера на бръснарските салони и няма нищо изненадващо, че са предпочитани от много професионалисти.

Модерен бръснарски стол – с модерните столове може да получите незаменим комфорт на прилична цена. Дизайнът им е по-скоро минималистичен и функционален, но често предлагат повече възможности от ретро столовете. За разлика от старите столове обаче, на модерните им липсва автентичен чар.

Бръснарски стол IM237


Бръснарските столове, които препоръчваме

  1. Бръснарски стол със стилна визия, Модел IM237 -  бръснарският стол в елегантен черен цвят и с шефове носи традиционния дух на бръснарските салони от миналото. Пълнежът е от мек и приятен дунапрен, който е по седалката, облегалката и подлакътниците, гарантиращи пълно удобство по време на процедура. Основата на модела е здрава, изработена от хромиран метал. Височината на стола се контролира посредством маслен крик, поставката за крака ще предразположи клиентите напълно да се отпуснат и да се насладят на процедурата.
  2. Бръснарски стол с класически дизайн, Модел 3165 – бръснарският стол е с класическа форма и цвят, така че да пасне идеално на всеки бръснарски салон. Тапицерията е от еко кожа, а формата е ергономична, за да предразположи клиентите към удобно настаняване.
  3. Бръснарски стол с елегантна визия, Модел IM243 – професионалният бръснарски стол се отличава със съвременната си визия. Цветовете и дизайна внасят лукс в обстановката и е оборудван с екстри, които ще гарантират удоволствието на клиентите по време на процедура. Столът разполага с накланяща се облегалка, подлакътници, стойка за крака, подвижна подложка за глава, регулираща се височина. Моделът е изработен от екологична кожа, хромиран метал и пълнеж от мек дунапрен. Материалите осигуряват необходимите здравина и стабилност. Стойката и подлакътниците съдействат за комфорта на клиента, а регулируемата височина помага на бръснаря да настрои стола спрямо процедурата.Височината се контролира с маслен крик и отнема няколко секунди. Класическият бръснарски стол е проектиран за създаване на уют и усещане за класа.


Как да поддържате бръснарския стол?

  • Ако сте поръчали бръснарски стол от кожа, трябва да поръчате и препарат, с който ще я поддържате здрава и в чист вид. Смес, която не е предназначена за столове от естествена или изкуствена кожа може и да поддържа седалката чиста, но ще нарани тапицерията.
  • Ако покритието е от винил и препаратът трябва да е предназначен за такива повърхности. В никакъв случай не бъркайте кожата с винила, защото всяка от тях изисква специфични грижи.
  • Ако столът е с хромиран или метален завършек, трябва да се полира, за да се предпази от корозия и ръжда. Заедно с основата трябва да забърсвате и регулаторите за височина.
  • Понякога след процедура по стола може да попаднат косми и продукти за коса. В такъв случай не е нужно веднага да изваждате парцала и препарата, а просто забършете с леко навлажнена кърпа, като не пропускате и трудно достъпните места.
Бръснарски стол IM243