Меню
Количка

Дерма ролери

Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)

Терапията с дерма ролер е една от най-популярните и успешни процедури за разкрасяване на кожата и подобряване на нейната структура и здраве. Процедурата е с минимална степен за инвазивност и не оставя трайни следи по кожата.

Манипулацията с дерма ролер оказва редица положителни ефекти върху кожата:

 • Спомага за заличаване на различен тип белези
 • Стяга кожата
 • Подобрява нейната повърхност
 • Стимулира естественото генериране на колаген и еластин, с което се възвръща еластичността на кожата, подобрява се нейната структура и се изглаждат фините бръчки

 

Един от най-важните критерии при избор на дерма ролери, това е размерът на иглите – той е от изключително значение, тъй като прекалено големите игли могат да наранят кожата, ако тя е по-фина и тънка. Също така твърде малките игли не биха достигнали нужната дълбочина, ако кожата е по-плътна или загрубяла.

Дерма ролерът има просто устройство – състои се от дръжка, най-често пластмасова към която се монтира специална глава тип „валяк“, покрита с множество различен брой микроигли, изработени от различен материал (стоманени, медицински метал, с титаниево или златно покритие). Процедурата с уреда не изисква професионална подготовка, тя може да се прилага в домашни условия. Употребата му е лесна. Просто трябва да подготвите лицето и ролера като ги почистите добре и след това може да започнете манипулацията. Прекарайте ролера с внимателни и нежни движения през желаните зони, като избягвате чувствителните участъци. Микроиглите, с които е оборудвана главата на ролера, проникват в повърхностния слой на кожата, раздалечават епидермалните клетки, образувайки по този начин малки канали, които позволяват проникването на хранителни вещества през епидермиса и дермата, стимулират регенерацията на клетките, спомагат за доставянето на ценни вещества до клетките.

ВАЖНО!

 1. Дерма ролерът е само за индивидуална употреба! Не го споделяйте!
 2. Дерма ролерът може да бъде използван многократно, но само за лична/индивидуална употреба.
 3. Ако използвате ролерът за професионална употреба, трябва да третирате всеки клиент с нова иглена глава
 4. Не използвайте, ако по кожата има открити рани, активно акне, слънчеви изгаряния, релефни бенки, екземи, розацея или друг вид раздразнения! ако се колебаете дали да започнете терапия с дерма ролера поради наличието на кожен проблем, консултирайте се със специалист.
 5. Да не се използва при бременност.
 6. Да не се използва от хора, приемащи лекарства за разреждане на кръвта или страдащи от хемофилия.
 7. Де използвайте ако имате алергия към метал.
 8. Размерът на иглите трябва да бъде съобразен с типа на кожата.
 9. Полагайте особена грижа за своя дерма ролер. Стерилизирайте след всяка употреба!