Меню
Количка

Вулканични камъни за масаж

..
15.00лв
Без данък:15.00лв
Базалтови вулканични камъни за масаж - комплект 16 бр
-14% Изчерпан
35 х базалтови вулканични камъни за масаж - комплект
-52% Изчерпан
Комплект 40бр Вулканични камъка за масаж - базалт Комплект 40бр Вулканични камъка за масаж - базалт
-47% Изчерпан
Вулканични камъни за масаж - комплект 64бр Вулканични камъни за масаж - комплект 64бр
-50% Изчерпан
Показани 1 от 7 | 7 (1 Страници)

Красота и Стил предоставя огромна пъстрота от камъни за масаж. Притежаваме комплекти, състоящи се от различен брой камъни - от 13 до 64. Те биват: овални, плоски, равни, с неправилна форма.

Имаме голямо разнообразие на нагреватели за масажни камъни. Чрез тях бързо и удобно ще подготвите камъните за необходимата процедура. Моделите имат компактен дизайн, оборудвани с множество екстри, терморегулатор, таймер, термоизолирани дръжки за безопасно пренасяне, защитен капак, стабилна основа, индикатор за включване и др. Изработени са от топлоизолиращи материали. Капацитет: 6 - 18 литра.

Предлагаме практични комбинации от нагревател и масажни камъни.        

Вуланични базалтови камъни за масаж с естествен произход.

Процедурата с горещи камъни за масаж, известна също ката Стоунтерапия (Stone therapy) е изключително уважавана техника за релаксация и баланс на ума и тялото. Често се използват базалтови камъни, извлечени от речните корита. Базалтът има високо съдържание на желязо, благодарение на което камъните за масаж имат голяма топлинна абсорбция, задържат за дълго горещината, освобождават я бавно и постепенно. Точно това свойство допринася за приятното успокояващо усещане, загряващият ефект се разпределя по торса, разлива се по тялото, като едновременно извлича стреса и отпуска.

Камъните за масаж имат разностранно приложение:

Ръчен масаж с вулканични камъни: масажистът старателно поставя камъните върху определени зони от тялото или ги държи в ръцете си, докато извършва масажа, използвайки ги като помощно средство. Резултатът: редуцира натрупаното напрежение, разтоварва напрегнатостта, облекчава болките, сковаността на мускулите, подобрява кръвообращението, обмяната на веществата, подобрява работата на организма. Енергията, която излъчват вулканичните камъни за масаж помага на мускулите да се освободят от напрегнатостта. Масажистът лесно успява да достигне до най-дълбоките мускулни слоеве, по този начин процедурата става още по ефективна.

Акупунктурна терапия с горещи камъни за масаж: нагрейте овални гладки  камъни за масаж и ги поставете на ключови точки, по продължението на гръбнака, подножието на врата, китките, бедрата, ходилата. Може да помолите клиента да държи в длан камъните за масаж. Терапията с камъни за масаж влияе едновременно на физическото и на психическото състояние. Известно е, че точки от тялото въздействат на различни проблеми. Не много популярно е, че емоциите рефлектират върху отделни органи: гняв, милост - черен дроб, жлъчка; омраза, радост - сърце, тънки черва; тревога,симпатия –далак (панкреас), стомах; печал, уважение - бял дроб, дебело черво; страх, вяра - бъбреци, пикочен мехур.

Включвайки в манипулацията камъни за масаж, ще повлияете на всички органи и ще подобрите функционалността им. Топлината има положително действие и върху нервната система.

Гуа ша камъни за масаж: уникален китайски лечебен масаж, познат от древността. Буквално преведено гуаша означава „стържа болест“. Старите китайски медици често са прибягвали до тази техника. Те смятали, че така се помага на пътищата, по които циркулира живота в тялото. Преди да започнете „стърженето“, намажете мястото с масажно олио или зехтин. Използвайте пособия като, ролер, сфера, гребен, нефритен камък и други.

Без значение каква практика ще прилагате, вулканичните камъни за масаж трябва да се подготвят предварително. Задължително ги дезинфекцирайте и затоплете. Нагорещяването се извършва предимно с електрически нагревател. След достигане на желаната температура, камъните прецизно се вадят от уреда, масажистът проверява колко са топли и тогава ги разполага върху пациента.

Съществуват камъни за масаж от светъл мрамор. Използват се охладени, главно за лице. Като ги положите на опредени точки, те облекчават дискомфорта, извличат напрежението, тонизират.