Меню
Количка

Дарсонвал

Показани 1 от 9 | 9 (1 Страници)

Дарсонвалът е един от най-важните козметични уреди. Той е лесен и удобен за работа. Подходящ е за използване в козметичните кабинети, така и за домашна употреба. Неговата мощност може да се променя спрямо чувствителността на кожата – от слабите степени към силните. Изключителното му ефикасно въздействие при лечение, предотвратява редица проблеми и заболявания на кожата.

Как действа дарсонвалът?

Дарсонвалът действа, като през него минава импулсен променлив високочестотен ток през стъкления накрайник. Висока чистота - 500 кХц, ниска мощност от 0.02 УО и високо напрежение от 25 кВ, които допринасят за дълбокото проникване в базалния слой на кожата, където високата честота активира клетките и стимулира естествените защити в кожата. Този вид терапия се прилага от много години.

Дарсонвалът носи името на френския физик Darsonval, който наблюдава и изучава за пръв път това явление. Именно ученият предлага употребата му в медицината. Разкрасителните процедури с дарсонвал са част от всяко почистване на лицето. Дарсонвалът помага при лечение на кожни заболявания, гъбични, бактериални инфекции, заздравява рани и акне. Подходящ при лечение на вътрешните органи, урология, неврология, хирургия, разширени вени, плешивост и целулит. Той има антибактериално влияние, което е заради образуването на озон. Този озон  действа за стерилизация, като намалява мазната секреция, предотвратява болести и изчиства порите. Стимулира циркулацията на кръвта, лимфния дренаж, метаболизма на клетките, като ги снабдява с кислород и хранителни вещества. Дарсонвалът също се ползва при суха и чуплива коса, при оредяване и косопад.

Други полезни действия на дарсонвала:

  • Почиства, тонизира и освежава лицето
  • Нормализира секрецията и нивата на PH
  • Подобрява работата на жлезите
  • Позволява дълбоко проникване на козметичните съставките
  • Антибактериално действие, успокоява възпалената тъкан
  • Предотвратява появата на фини линии и бръчки, забавя процеса на стареене
  • Стяга порите и балансира мазнината
  • Заздравява косата и помага за бързия растеж

Дарсонвалът успешно се прилага в козметиката и медицината. Преминаващият ток на дарсонвала стимулира нервните окончания в тъканта и по рефлекторен път създава свиване на кръвоносните съдове. По този начин се засилва притока на кръв и се подобрява обмяната на веществата. Увеличава еластичността на лицето, стените на кожните съдове и подобрява дейността на масните жлези. В козметиката дарсонвализацията се прилага при акне, вяла, суха, отпусната, бледа и анемична кожа. Високочестотният ток действа антисептично на тъканта, т.е премахва бактериите, които предизвикват възпаление и облекчава самите възпаления. В резултат кожата е по-чиста, свежа, хидратирана и тонизирана.

Как да ползваме дарсонвал?

Дарсонвалът разполага с няколко накрайника: гъба, гребен, топче и езиче. За процедури на лицето се прибягва до стъклената гъбичка, като леко плъзгате върху кожата с кръгови движения. Стъклената лъжичка е подходяща за шията с придвижвания нагоре надолу. Сферично разширеният накрайник е подходящ за очите – при оток, бръчки или торбички. За скалпа използвайте електрода гребен. Процесът на масажиране е със “Z – образни движения или спираловидни. Масажът се прилага в следната последователност: чело, нос, дясна страна на лицето, брадичка, лява страна, нос и отново чело. Според чувствителността на кожата променяйте интензитета на дарсонвала. Винаги започвайте с най-ниската честотата, като постепенно увеличавате.

Дарсонвалът е незаменим за вашите ежедневни грижи. Добър помощник за подобряване на здравето, красотата и доброто самочувствие. Благодарение на дарсонвала ще се избавите от много кожни усложнения. Той работи по най-добрия начин за лечението на упорите заболявания. Препоръчително е използването на дарсонвала с продукти с прахообразна текстура (сулфатиазол) или с мазна консистенция.

Важно е  да знаете при употребата на дарсонвал: За безопасно използване на уреда е необходимо да свалите всички бижута, защото не бива да се докосва с метални предмети. Не трябва да го прилагате при бременни жени или при хора, носещи пейсмейкър.

Красота и Стил предлага голямо разнообразие от самостоятелни портативни козметични уреди. При нас ще откриете дарсонвал както като отделно устройство, така и като чст от козметични комбайни. Всеки дарсонвал е оборудван със стандартен брой стъклени накрайници.