Меню
Количка

КОЛА МАСКА

Ролон кола маска Bon Amour - титаниева, 100мл Ролон кола маска Bon Amour - титаниева, 100мл
Най-купуван
Ролон кола маска Roial - алое вера, 100мл Ролон кола маска Roial - алое вера, 100мл
Най-купуван
Показани 1 от 20 | 268 (14 Страници)

Всичко за перфектната епилация с кола маска в професионални и домашни условия. Повече от 30 вида кола маска и над 20 вида нагреватели. Козметика и аксесоари за обезкосмяване. Промо пакети за всеки вкус, с най-изгодните предложения на много ниски цени. 

Обезкосмяването се е превърнало в неизменна част от нашето ежедневие и като такова, ние търсим най-подходящите средства, с които да го прилагаме, а кола маската е един от най-ефективните и предпочитани способи за тази цел. За разлика от редица други методи за отстраняване на нежеланите косми, кола маската предлага много по-дълготрайни резултати, като същевременно осигурява щадяща грижа за кожата. Едно от най-големите предимства на обезкосмяването с кола маска, е видимото изтъняване на структурата на косъма след всяка следваща процедура. Кола маската не просто премахва видимата външна част на косъма – както се получава при бръсненето например, тя го издърпва от корена, като това предотвратява варианта за накъсване и врастване и позволява поникването на чисто нов косъм, който е много по-тънък, като постепенно новият растеж се забавя все повече, а интервалът между процедурите става по-голям. След епилация с кола маска, кожата остава нежна и гладка без наболи косъмчета и несъвършенства.

 
Историята на кола маската датира още от дълбока древност, за това нека се върнем назад, за да разберем как се е появила и развила във времето.


Възникване на кола маската.

Скални рисунки на повече от 20 хиляди години пр.н.е. доказват, че праисторическите хора (основно от мъжки пол, защото жените са изобразявани с коси), са премахвали своите косми, като за целта са използвали черупки от миди, остри камъни или раковини. Това със сигурност е бил изключително болезнен процес, който вероятно е водел до множество страдание и рани, но въпреки това, хората от първобитното общество са го извършвали. Съществуват няколко теории за възможните причини, поради които са ги отстранявали. Една от тях е, че наличието на множество косми създавало безкрайно благоприятна среда, в която да се развъждат всякакви паразити, най-вече въшки и бълхи.

Друга теория разказва, че епилирането е било необходимо, защото острите миризми, които се задържали по окосмените тела на ловците ги издавали и това затруднявало уловът на дивеч.

Според трета теория са ги махали с цел да сведат до минимум възможността да бъдат сграбчени и убити от враговете си по време на битка.


Прототип на кола маска.

Развитието на кола маската продължава в древен Египет от където се смята, че произлиза и нейният първообраз. Египтяните са известни както с безбройните си открития, така и със своята почит към красотата. Благодарение на тази почит, са се зародили много ритуали за разкрасяване, като повечето от тях се използват и до днес. Тяхната суетност е довела до създаването на кола маската. Редица рисунки и статуи на фараони доказват, че древните хора са премахвали космите от телата си, включително и косите си, като за тази цел са правели смес от восък, мед и растителен сок.


Развитие на кола маската.

Еволюцията на кола маската продължава и в древен Рим, където красотата е издигана в култ и липсата на косми по тялото се считало за символ на величие и разкош и било признак за висша социална класа. Мъжете и жените отстранявали космите по цялото си тяло, включително и в интимната зона, доказателство за това са наличието на много статуи от този период, които изобразяват голото човешко тяло, без никакъв мъх.

 

Напредък в създаването на кола маската.

Първата съвременна кола маска е произведена във Франция през 30-те години на 20-ти век, като от тогава до сега технологията за нейното производство се е усъвършенствала и продължава да се развива.

Днес с напредването на технологиите, процесът за производство на кола маска се е развил изключително много, а това от своя страна подобрява качеството и ефективността на продукта. Съществуват много варианти и видове кола маска.


Видове кола маска:

Предпочитан вид е топлата кола маска. Тази кола маска се предлага в твърдо състояние, което за да се преобразува в течно е необходимо да претърпи процес на нагряване, докато достигне до течна форма. Затоплянето се извършва със специално създаден за тази цел уред, наречен нагревател за кола маска. Предимството на този тип кола маска е нейната еластичност, която прилепва плътно към косъма и прави процеса по-ефективен и по-безболезнен. Топлата кола маска се предлага под формата на ролони и в кутии и всички козметични студиа работят с такава кола маска. За този тип кола маска е необходимо да се използват ленти, които се поставят върху кола маската, след като е нанесена върху кожата, след което се издърпват в посока, обратна на растежа на косъма. 

Студена кола маска, която е под формата на перли или дискове. Тя също трябва да се загрее до определена температура, но в специален нагревател за кола маска на дискове или перли, за да достигне до течно състояние. Различното при този вид кола маска е, че не е необходимо, след като се нанесе върху кожата да се покрива с лента. След нанасяне, тя леко се втвърдява и може директно да се издърпа.

Друг често използван вид кола маска е тази на ленти. Тя е предпочитан вариант за обезкосмяване, защото не изисква специално загряване с уред и е лесна за употреба и в домашни условия, поради предварителното разпределение на кола маската върху ленти, в повечето случай изработени от нетъкан текстил с определен размер, покриващ различни зони от тялото. Този вид кола маска се затопля само с леко разтриване на самите ленти с ръце, след което прилепва гладко към кожата и лесно издърпва косъмчетата. Този метод е предпочитан най-вече за епилация на лице, тъй като процесът е лесен, а резултатите трайни.  

Всичко необходимо за перфектната епилация с кола маска, както в професионални, така и в домашни условия, можете да намерите в новия ни шоурум, намиращ се на бул. Симеоновско Шосе №9, както и онлайн.
При нас ще откриете най-изгодните предложения на повече от 30 вида кола маска и над 20 вида нагреватели, козметика и аксесоари за обезкосмяване и промо комплекти за всеки вкус и бюджет, на изключително достъпни цени. Кола маската, която предлагаме е на водещи, доказали се в бранша, италиански и испански производители и съдържа изцяло натурални съставки като восъци, смоли и мед. Различните видове кола маска предлагат голямо разнообразие от аромати, съставки, действие и грижа, обогатени с натурални масла, оказващи терапевтично и възстановяващо действие върху кожата. Резултатът – здрава, сияйна и гладка кожа, без косми, зачервявания и раздразнения. 
Ако желаете да бъдем ваш доставчик, не се колебайте да се свържете с нас. Поддържаме богат асортимент от аксесоари, консумативи и кола маска в големи количества на склад. За търговци на едро правим отстъпки, а за употреба в домашни условия препоръчваме да се възползвате от промоционалните ни пакети за епилация с кола маска.


Кола маската, която ще откриете при нас:

  • Натурална кола маска.
  • Перлена кола маска.
  • Титаниева кола маска.

Натуралната кола маска е подходяща за нормална кожа, като с нея може да се третира упорит и дебел черен косъм. Кола маската прилепва плътно към косъма, като това позволява лесното му отскубване.

Перлената кола маска също може да се използва, когато желаете да се отървете от твърди и дебели косми. Природните ѝ съставки я правят много полезна при епилиране на чувствителна кожа. Има щадящо и омекотяващо въздействие. 

Предназначението на титаниевата кола маска е да отскубва успешно косми с по-тънка структура и плътност. Особено подходяща е за чувствителна кожа. Обогатена с плодови съставки и етерични масла, тя има изключително терапевтично влияние, епилираните зони биват подхранени и остават гладки и меки.

Ако се чудите какъв точно нагревател за кола маска да използвате, то ние ще ви помогнем в изборът ви. В зависимост от видът кола маска, която ще предпочетете, зависи и какъв нагревател да използвате.


Нагревателите биват 3 вида: 

  • За кола маска в ролон.
  • За кола маска в кутия.
  • За кола маска под формата на перли или дискове.

 

По какъв начин се нанася кола маска?

Директно с нагревателя, в който е поставен патрон с кола маска или с помощта на специална шпатула.
Шпатулите за нанасяне на кола маска ще откриете в 2 разновидности:

Шпатули за еднократна употреба – стерилни и нестерилни. Този вид е предпочитан и удачен вариант за нанасяне на кола маска в професионални условия в козметични салони и студиа. 
Шпатули за многократно ползване – метални с дървена дръжка или изцяло дървени, които са добра алтернатива за епилиране с кола маска в уюта на домашната обстановка.

Колкото и щадящ ефект да оказва кола маската, след отскубването на нежеланите косъмчета, все пак това е манипулация, която малко или много наранява кожата в третираните участъци и поради тази причина е препоръчително тя да бъде облекчена с олио, лосион или крем за след епилация, който успокоява и възобновява състоянието на кожата. 
След като приключите козметичната процедура за избавяне от нежеланите косми, по кожата, нагревателя, шпатулата или дори по мебелите ще има участъци с останала кола маска върху тях, тя лесно може да бъде отстранена с помощта на олио или препарат за почистване на кола маска. 


Красота и Стил предлага всичко необходимо за Вашата перфектна епилация с кола маска.
Богат избор на висококачествени продукти и консумативи.