Питате ли се какво е нужно, за да отворите собствено студио, вижте отговора тук


Стартирането на собствен бизнес е голяма стъпка и трябва да се предприеме внимателно. Не малко от нас имат интерес към козметичната сфера и правят крачката да отворят свое студио за разкрасяване. За да бъде то успешно, има редица фактори, които трябва да се вземат под внимание.

Един от най-честите въпроси след взимане на такова решение е как да оборудвам салона си, какви уреди да взема? Тук ще ви представим основните козметични уреди, без които работата на студиото би била невъзможна. Разбира се, с разрастването на бизнеса оборудването може да се обогатява, но сега ще посочим само задължителното. Ще включим това, което е нужно за най-търсените от клиентите и най-често прилаганите процедури.


Козметично легло

Без него е невъзможно да извършите която и да е процедура. Съветваме да се спрете на модел, който ще е комфортен както за клиентите, така и за работата на козметика. Ако разполагате с повече средства, изберете легло, което има възможност за настройване височината на отделните части и е с електромотори.


Пароозонатор

Този уред е задължителен за всяко козметично студио. Процедурите с него омекотяват кожата и отварят порите. В следствие може да се извърши дълбоко почистване – една от най-честите манипулации във всяко студио.


Лампа лупа

С нея можете да направите подробна инспекция дори и на най-дребните участъци, както и да третирате в детайли. Лампа лупата предоставя оптично увеличение, съчетано със светлина. Задължителни за всеки салон.


Дарсонвал

Сред най-често използваните уреди е и дарсонвалът. Той служи като завършваща манипулация при много процедури – успокоява кожата, предотвратява възпаления. Използва се с лечебно действие и при някои дерматологични проблеми.


Ултразвук

Често прилагани и търсени са манипулациите с ултразвук. Затова е необходимо да се снабдите с такъв уред. Процедурите са предпочитани заради своите резултати и фактът, че са безболезнени и неинвазивни.


Четков пилинг

Безспорно е, че една от най-търсените процедури е почистването. То може да се извърши ефективно с четков пилинг – отстраняват се мъртвите клетки и загрубелите участъци от кожата. Уредът е лесен за употреба, ефикасен е и със сигурност ще влезе в употреба.


Йонофореза

Процедурите с йонофореза са често използване за постигане на по-здрав и красив вид на кожата. За тях се използват специални йонизирани разтвори. Йонофорезата е често прилагана и една от най-известните процедури. Затова е необходимо да разполагате с такъв уред в студиото си.


Мезотерапия

Мезотерапията е сред най-популярните методи за постигане на по-млада и красива кожа. Съветваме да се спрете на уред за безиглена мезотерапия – дава видимо резултати, като процедурата е неинвазивна.


Еднократни консумативи

Може да звучи като дребен детайл, но еднократните консумативи са задължителна част от студиото. Снабдете се с достатъчно количество ръкавици, шапки, чехли, чаршафи и каквото още прецените, че ще е необходимо за процедурите във вашето студио.


Дезинфектанти

Също като еднократните консумативи, и дезинфектантите представляват малка част от необходимото за салона, но са напълно задължителни. Вземете антибактериален препарат за почистване, както и дезинфекциращ гел за ръце. Хигиената в козметичните салони се гледа внимателно от клиентите и е важно тя да бъде на високо ниво.


Всичко изброено включва задължителното оборудване за козметичен салон, без което той не би могъл да работи. Ако разполагате с малка площ и искате да спестите пари, можете да вземете комбиниран козметичен уред. На пазара има различни модели. Те могат да съчетават от 2 до над 25 функции на различни апарати. Така ще имате всички уреди, комбинирани в един. Тези уреди се наричат козметични комбайни.


Казаното дотук дава отговор на въпроса какво ни е нужно, за да отворим козметичен салон. Това обаче съвсем не е всичко. Ако се питате как да отворите студио, първо трябва да се съобразите с всички законови изисквания и наредби. Има още няколко златни правила, които трябва да знаете: да сте запознати с процедурите, които се извършват в салоните и техните цени, съобразете внимателно локацията на салона, обърнете внимание на интериора, популяризирайте студиото си.