Какво представлява педикюрът и как да постигнем добри резултати?


По време на педикюра, вашите крака получават професионални грижи. Твърдата и загрубяла кожа се отстранява, нокътната плочка се полира и оформя, кожичките се изтеглят назад, след което се нанася лак. Краката стават свежи, гладки и изглеждат поддържани.


Подготовка за педикюр:

  • Необходимо е да осигурите на своите клиенти подходящи чехли за педикюр, за да може лакът да изсъхне, без да бъде нарушен комфортът на клиента.
  • Трябва да се премахне старият лак, ако има такъв.
  • Трябва да подготвите оборудването и инструментите си, като ги стерилизирате и почистите, за да осигурите необходимото ниво на хигиена.


Педикюр

Професионалният педикюр обикновено отнема около 1 час. Краката се накисват във вода, за да се омекоти твърдата кожа. Не е препоръчително твърдата кожа да се отстранява с остри предмети. Има професионални пили, с които по-лесно пада загрубялата кожа. Ноктите на краката се изрязват внимателно, за да се избегне израстването им навътре. Кожичките се изтеглят назад, а краката се масажират. След като са готови, нокътните плочки се лакират. Цветът обикновено трае около 3 седмици с обикновен лак.


След напускането на салона:

  • Почиствайте ежедневно краката си, с помощта на пила, по време на баня
  • Не носете чорапи от изкуствени материи
  • Можете да използвате пудра за крака, особено ако ще бъдете дълго време със затворени обувки
  • От време на време прилагайте парафинови терапии на краката. Така кожата ще остане по-мека за по-дълго време


За да накарате клиентите си винаги да бъдат доволни, можете да се възползвате от новото ни предложение – качествен и предназначен за професионална употреба стол за педикюр. Оборудван с практична стойка за крака, с която ще улесните значително работата си. 

Педикюрът набира все по-голяма популярност както сред жените, така и сред мъжете. Бъдете в крак с тенденциите в оборудването, като се доверите на нас.