Здравето се отразява върху вида на кожата. Погрижете се за него чрез метода на детоксикацията.


Какво точно е детоксикация? Казано по-просто, това е процес, при който човек прави промени в начина си на живот, за да се изчисти от токсините в организма си. Обикновено това включва ограничаване на приема на някои храни.

Токсините са онези вещества, които могат да отровят или до доведат до отрицателни последици цялостното състояние на тялото. Токсините са всички метали, химикали, замърсители, изкуствени хранителни съставки, пестициди и отрови, които причиняват вреда на тялото. Тъй като сме в постоянен контакт с всякакви замърсители, е много трудно да не ги допуснем до организма си. Те са в храната, във водата, във въздуха. 

За щастие, съществуват естествени методи за детоксикация, с които можем да помогнем на тялото си периодично да се освобождава от натрупаните вредни вещества. 


Изберете правилните храни


Едно от най-добрите неща, което можете да направите, за да подпомогне процеса на детоксикация на организма си, е да започнете да се храните с по-чиста храна. Избирайте органични плодове и зеленчуци. Избягвайте местата за бързо хранене, както и продукти с налично ГМО.


Упражнение и медитация


Упражненията помагат на тялото ви да бъде здраво и във форма. Движението ускорява процеса на потене, чрез който кожата се освобождава от вредни вещества. Чрез редица изследвания, специалисти са открили, че чрез потта отделяме малки количества аресен, камидий, олово и живак. Медитацията пък помага да пречистите съзнанието си и да намалите стреса. Това са и едни от главните виновници тялото да започне да функционира неправилно.


Диета


Има много варианти за здравословна диета, вие избирате каква да бъде тя. Има много храни, като броколи, лимон, сурови зеленчуци, които могат да ви набавят полезни вещества. Така наречената алкална диета се прави периодично, включва консумирането на сурови плодове и зеленчуци, сурови ядки, семена и кълнове. Тя помага за детоксикиране на дебелото черво и черния дроб. Изключително полезен е и приема на прясно изцедени сокове. Можете да се доверите и на така наречените супер храни – чия, киноа, които имат богато съдържание от минерали и витамини.


Пречиствайте тялото си с водаВодата е може би най-ценен инструмент за детоксикация на тялото ви. За най-основните функции на организма е нужна вода. Тялото се нуждае от вода, за да произвеждат слюнка, подпомага отделянето през кожата. И когато говорим за пиене на вода, имаме предвид точно това. Не кафе, безалкохолни напитки или натурални сокове.


Детоксикация в козметичен салонНапредването на технологичния процес във всички звена, ни дава възможност да премахнем токсините от тялото си , благодарение на специално проектирани уреди. Процедурата е безболезнена. Поставяте краката си в специален леген с вода. Детоксикаторът генерира поток от положителни и отрицателни йони, които на свой ред се привличат и прикрепят към противоположно заредени токсични частици, извеждайки ги от организма през кожата.  Приложена върху краката, тази процедура се отразява благоприятно на целия организъм - той бива пречистен. Ето и другите позитивни влияния, които ще се случат с тялото ви след процедурата:


  • Активира клетките и спомага правилното функциониране на вегетативната нервна система
  • Засилва метаболизма
  • Стимулира оросяването на крайниците
  • Пречиства кръвта
  • Стимулира кръвообращението, подобрява циркулацията на кръвта
  • Облекчава болки от различен характер
  • Бори се с гъбичките и бактериите; облекчава възпаления
  • Стимулира имунната система