Какво ни трябва, за да отворим фризьорски салон?

Публикувано от Красота и Стил ООД 27/05/2016 0 Коментар(и)

Много от нас мечтаят да развият собствен бизнес, където да покажат своя собствен начин и стил на работа. Изключение на правят и фризьорите, много от които искат да отворят свое студио.

Първите въпроси, които изникват са как да отворим фризьорски салон и какво трябва да има в него.

Ако сте предприели стъпката да създадете собствено студио, знаете, че има артикули, без които не бихте могли да работите.

Тук ще Ви изброим основното фризьорско оборудване, което е напълно задължително. Разбира се, с разрастването на бизнеса, може да се набавят още редица мебели и уреди, които биха обогатили списъка с услуги, които предлагате. Тук обаче ще посочим полезна информация за стартиращите салони и ще се спрем само на задължителното, с което трябва да се сдобиете.

Фризьорско огледало

Огледалото е задължителен елемент от всеки салон. Изберете такова, което е с идеално гладко стъкло. В противен случай може да има изкривявания на образа, което би направило лошо впечатление на клиентите. Препоръчваме да се спрете на модел с помощна лавица, върху която можете да поставяте принадлежности.

Фризьорски стол

Столът, на който седи клиентът е една от най-важните части в обзавеждането на салона. Той задължително трябва да е комфортен, за да може клиентът да се чувства удобно по време на процедурата. Съветваме да изберете модел, който е с регулируема височина. Така ще можете да я нагласяте спрямо всеки посетител и нуждите на процедурата. Най-добрият вариант е ако столът е с крик, с който ще можете само с крак да настройвате височината, без да се налага да се навеждате или клиентът да става.

Посетителски стол

Важно е да осигурите място за сядане на клиентите, които чакат реда си, както и за тези, които изчакват да се прояви ефектът от направената им процедура. В салона трябва да има столове, диван или друга  мебел, на която да могат да седнат.

Измивна колона

Всяко фризьорско студио трябва да има възможност за измиване на косата. Затова е нужна измивна колона. Препоръчително е да се спрете на такава с дълбока мивка, защото с нея ще можете да измиете дори и дълги и буйни коси. Желателно е още мивката да е керамична. Изберете измивна колона с комфортна седалка, за да се чувства клиентът удобно, докато се измива косата му.

Фризьорска количка

Във всяко студио има десетки, а в някои дори и стотици принадлежности. За да ги подредите удобно и да са на една ръка разстояние, Ви трябва фризьорска количка. За да бъде тя максимално удобна, се спрете на модел с колелца, с които да се премества лесно. Също е добре количката да има и поставка за сешоар.

Уреди

В зависимост от предлаганите процедури в студиото може да има десетки уреди. Има обаче 4, които са задължителни. Това са машинката за подстригване, пресата, сешоарът и машата. Те са нужни за всички основни прически, които фризьорският салон трябва да предлага.

Ножици

Факт е, че не можете да подстрижете коса без фризьорски ножици. Изберете качествен модел от неръждаема стомана и с удобен захват. Съветваме да пробвате ножиците, преди да ги закупите, за да сте сигурни, че ще са удобни за работа.

Четки и гребени

За оформянето на всяка прическа е нужен гребен или четка. Изберете качествени, с антистатични свойства. За четките съветваме да са с естествен косъм.

Всичко изброено е задължително за един фризьорски салон. След като вече разполагате с това оборудване, можете да допълвате с още уреди, консумативи, дори и мебели. Не забравяйте, че фризьорското оборудване е дългосрочна инвестиция и трябва да се избере внимателно.