Летният сезон и топлото и приятно време настъпват с пълна сила, а с тях и желанието ни за отдих, почивка и време прекарано навън се увеличават. 

Нещата, за които трябва да помислим са много – къде ще отседнем, какъв багаж да си приготвим, какви козметични и слънцезащитни продукти ще използваме и още и още. Но ние бихме искали да ви подсетим и за един дребен, но важен детайл, а именно – гладката кожа. 

За повечето хора обезкосмяването е доста неприятен, досаден и болезнен процес, но в името на това да изглеждаме и да се чувстваме добре, сме готови на какво ли не. За огромно щастие има вариант, това занимание да не е чак толкова досадно и той се нарича – обезкосмяване чрез кола маска.Метод, който се използва от дълбока древност, с времето се е усъвършенствал и към днешна дата е развит до толкова, че обезкосмяването става много бързо, ефективно и дори безболезнено. Съществуват безкрайно много видове кола маска, като всяка от тях е специално разработена за определен тип кожа и за премахване на определен вид косъм. 


Ако вашата кожа е чувствителна и склонна към раздразнения или алергични реакции, бихме ви посъветвали да използвате кола маска, която съдържа възможно най-чист състав (Aquaria, Bronze) или с добавка, която ще успокои кожата (Алое Вера, Маточина, Хлорофил, Титаниева). 


* За премахване на упорит косъм, препоръчваме употребата на натурална кола маска (Мед, Азулен, Хлорофил, Aquaria).


* За епилиране на твърд и дебел косъм, може да изберете перлена кола маска (Цинк, Маточина, Перла, Злато).


* Ако пък косъма е с тънка структура и плътност, подходяща е титаниевата кола маска (Розова, Карите, Шоколад, Бял шоколад, Алое Вера, Ванилия, Боровинка).


За представителите на силният пол също се предлагат варианти за качествено обезкосмяване, чрез черна кола маска, която е специално разработена за мъжката кожа и съдържа съставки, които я щадят и не причиняват раздразнения или алергии. Черната кола маска ефективно премахва дори и най-късите косми и е подходяща за епилация на цялото тяло.

- За болката по време на епилиране също предлагаме решение - изстудяващ спрей, чрез който неприятното усещане се свежда до минимум. 

- Лепкавите остатъци от кола маска по кожата, можете да отстраните чрез козметично олио или мляко за след епилация. 

- За да запазите ефекта максимално дълго време, бихте могли да нанесете балсам за забавяне на растежа на косъма. 


Обезкосмяването чрез кола маска носи безкрайно много предимства. 


* Кола маската премахва нежеланите косми бързо, лесно и ефективно, като отскубва косъма от неговият корен, а този процес предотвратява възможността от накъсване и врастване на косъма в кожата и същевременно забавя времето, необходимо за повторната му поява.

* Честата употреба на кола маска разредява и изтънява структурата на косъма, в резултат на което, той пониква много по-бавно, а това значително удължава времето между процедурите. 

* Кожата остава гладка, мека и сияйна до следващата процедура.

* Друго предимство, което осигурява кола маската, е че можем да я използваме в уюта на домашната обстановка, но ако не разполагаме с необходимото време, бихме могли да се доверим на професионалните козметици, извършващи тази услуга. 


Подарете си безгрижно лято, в което да се наслаждавате на приятните емоции, слънчевите лъчи и незабравимите изживявания, без да мислите за досадното обезкосмяване.