6 стъпки как правилно да измиете лицето си

Публикувано от Красота и Стил ООД 06/02/2017 0 Коментар(и)

 

Измиването на лицето може да изглежда просто, но всъщност има няколко тънкости. Ким Пейфър, известна журналистка, специализирана в модните и козметични въпроси, дава някои съвети, как правилно да почистваме кожата си. Най-важно е, да се уверите, че лицето ви е чисто, тонизирано и хидратирано, преди да сложите грим или преди сън. Кожата се подмладява по естествен начин докато спите, затова е добре да бъдете стриктни в процедурата.

Стъпка 1:

 

Измийте лицето си с хладка вода и почистващ лосион или крем. Студената вода няма да отстрани натрупалата се мръсотия, а прекалено топлата вода ще доведе до нежелано изсушаване. Можете да използвате и почистващ гел, ако сте с грим. След измиване, подсушете лицето си с кърпа, като не трябва да търкате, а само леко да попивате. Търкането на кожата води до нейното разтягане и поява на бръчки.

 

Стъпка 2:

 

Вземете памучен тампон, напоете го с подходящ хидратиращ продукт и го приложете върху зоните на лицето си, които смятате за проблемни. Помага особено за хора с много мазна кожа. 


Стъпка 3:

 

Използването на серум действа лечебно за кожата. Не е необходимо да давате куп пари, за да се сдобиете с такъв. Всяка по-достъпна козметична марка произвежда този вид продукти. Можете да си закупите серум от всяка аптека, като разбира се, вие избирате за какво да бъде: овлажняващ, против зачервяване, против стареене. 

 

Стъпка 4:

 

Можете да смесите серума с крем - за допълнително хидратиране на вашата кожа. По време на сън, е препоръчително кожата да бъде добре намазана с повече овлажняващ продукт, а през деня не забравяйте да нанасяте и слънцезащитни кремове. 

 

Стъпка 5:

 

Кремът за очи е изключително важен. В зоната около очите се намира най-тънкия слой кожа. Можете да правите периодично масаж с потупващи движения. Количеството крем, което е препоръчително да нанесете, е с големината на грахово зърно. Изчакайте няколко минути да попие в кожата и тогава можете да нанесете грима. 

 

Стъпка 6:

 

Професионалното почистване на лицето е задължително. Козметичните центрове разполагат с пароозонатори, чрез които кожата ви ще бъде почистена в дълбочина, а с помощта на дарсонвал - порите затворени. Това ще ви осигури по-сияйна, здрава и чиста кожа за по-дълъг период от време.